18.9.2020 15:35
Pojat 2010 Kilpajoukkue

Ohjeistus harjoituksiin ulkona ja harjoitussiirtymiin

Meillä on usein harjoituksia ulkona. Usein ainakin tiistaisin viimeinen puoli tuntia ja joskus koko harjoitus. Mikäli harjoitus tai osa siitä on ulkona, asia mainitaan MyClubin tapahtumatiedoissa.

Tiistain 15.9.2020 harjoituksissa merkittävä osa joukkueesta oli vääränlaisessa varustuksessa. Ohessa speksataan tarkemmin varustus ulkoharjoituksiin. Sama ohje pätee myös siirtymiin, erityisesti harjoituksista kotiin, jolloin liikutaan hikisenä.

Tämä ohjeistus kannattaa käydä juniorin ja vaatevaraston vastaavan kanssa lävitse yhdessä.

Miksi? Asianmukainen, säänmukainen ulkoliikuntavarustus suojelee vammoilta ja vilustumisilta, tekee harjoituksen tekemisestä miellyttävämpää, lisää joukkueen yhteenkuuluvuuden tunnetta ja kasvattaa nuorta urheilijanalkua kohti Urheilija 24/7 rutiineja.

Väärässä varustuksessa saapuva ei lähtökohtaisesti jatkossa osallistu ulkoharjoitusosioon, vaan odottaa harjoituksen loppumista sisällä.

Ulkoharjoituksissa on aina

  • asianmukaiset lenkkikengät, jotka ovat oikeaa kokoa (Huom! Lenkkareissa kuuluu olla peukalon verran väljää varpaiden jälkeen). Mikäli kengät ovat kuluneet, niiden pitäisi olla kuluneet tasaisesti (etteivät ohjaa jalkaa virheasentoon). Linttaan astutut skeitti/kävelykengät tai släpykät eivät sovellu ulkoharjoitteluumme, jossa on paljon esimerkiksi tasapaino-, motoriikka- ja yhden/kahden jalan voimaharjoituksia.
  • Riittävän pitkät korkeat sukat, jotta kengän reunat eivät pääse hiertämään nilkkoja.

Lämpötilan huomioimisen 'hihavakiot' ovat seuraavat. Lämpötilat ovat harjoituksen kellonajan lämpötiloja, eivät päivän korkeimpia lämpötiloja.

Yli 20 astetta
* Shortsit ja T-paita OK (sama kuin sisällä)

15–20 astetta
* pitkälahkeiset verkkarihousut (riittävän väljät, jotta shortsit mahtuu alle)
* huppari / Fleece / pitkähihainen tekninen paita (riittävän väljät, jotta harjoitusten T-paita mahtuu alle. Mikäli hikoilee paljon, kannattaa vaihtaa kuiva vaihtopaita)
* samat sukat kuin sisällä käy (toki jos kenkämalli on hikoileva, sukat kannattaa vaihtaa kuiviin)

10-15 astetta

edellä mainitut +
* tuulitakki (paksuus lämpötilan mukaan)
* sukat, jossa teknisiä tai villasekoitemateriaaleja

* kevytpipo ja hanskat fiiliksen mukaan

5-10 astetta
edellä mainitut +
* ...mutta tuulitakissa vuori 

* kevytpipo ja hanskat pakollinen

Alle 5 astetta
* edellä mainitut
* ....muuta päivitys kerrallaan, aste asteelta kohti hiihtovarustusta.
* kunnon pipo ja hanskat pakolliset

Yleisellä tasolla, mitä vähemmän liikuntavaatteissa on puuvillaa sen parempi. Puuvilla kerää kosteutta sisäharjoittelussa ja tuntuu kylmältä kun siirrymme ulos. Suosikaa teknisiä, villasekoite-materiaaleja tai muita, jotka eivät ime hikeä.

Pyöräillessä ja skuutatessa käytetään kypärää sekä noudatetaan liikennesääntöjä. Erityistä huolellisuutta noudatetaan Lauttasaaren Yhteiskoulun pihalla, jossa on paljon autojen, pyörien ja ihmisten ristikkäisliikennettä. Harjoitus alkaa kun kotiovi aukeaa ja loppuu kun kotiovi sulkeutuu. Myös siirtymän ajan pelaaja edustaa ToPoLaa ja koripalloyhteisöä.