15.10.2020 17:40
ToPoLa

Lue ToPoLan päivitetyt koronaohjeet: otteluiden katsojille maskit, seuraamme tilannetta aikuisten harrastusryhmien määräysten osalta

ToPoLan koronatiedote 15.10.2020
 

MASKIT KATSOJILLE OTTELUISSA

Päivitimme otteluidemme katsojien maskiohjeet Koripalloliiton pääsarjojen mukaiseksi
https://www.basket.fi/basket/uutiset/korisliigassa-ja-muissa-koripallon-paasarjoissa-katsojilta-edellytetaan-jatkossa-kasvomaskin-kayttoa/

Jatkossa ToPoLan otteluiden yli 15-vuotiaiden katsojien edellytetään käyttävän kasvomaskeja. Lapsille suositellaan maskin käyttöä aikuisen opastuksella. Syödessä ja juodessa maskin saa ottaa pois, mutta on tärkeää muistaa säilyttää riittävä turvaetäisyys muihin.

Otteluiden vastuuhenkilöiden (=joukkueenjohtajat) edellytetään valvovan maskin käyttöä. Ilman maskia olevaa katsojaa pyydetään laittamaan maski kasvoilleen. Mikäli katsojalla ei ole maskia mukana, ToPoLa tarjoaa kertakäyttömaskin. Vastuuhenkilöt voivat hakea maskeja LYK:n uuden puolen häkkivarasto Ykkösestä, käsidesien vierestä. Ääritapauksessa maskin käyttämättä jättäminen voi johtaa katsomosta poistamiseen.

On tärkeää, muistaa että maskit ovat lisätoimenpide käsihygienian, turvavälien ja järkevän katsojamäärän lisäksi, ei niiden sijaan. Ohjeissamme jo aikaisemmin määritetyt katsojamäärät, yhden paikan turvavälit katsojaryhmien välillä sekä oikeus pienentää otteluiden katsojamäärää edelleen pätevät.

ToPoLan tulevan viikonlopun valtakunnalliset pelit (poikien U16 SM-sarja ja tyttöjen U15 Robert Petersen Cup) ovat tarjolla myös ilmaiseksi verkossa. Linkit uutisesta:

https://www.topola.fi/uutiset/viikonloppuna-sm-sarjojen-kotiavauk/
 

SEURATKAA JATKUVASTI PÄIVITTYVIÄ OHJEITA

Koronaohjeemme ovat päivittyneet syksyn aikana joskus useankin kerran viikossa kun uusia ohjeita tulee eri suunnista ja opimme niiden soveltamisesta ToPoLan toimintaympäristöön.

Suosittelemme, että näin syyslomilta paluun yhteydessä kertaatte kaikki ohjeet:

https://www.topola.fi/seura/korona-ohjeet/
https://www.topola.fi/seura/lyk-kotijoukkue-ohjeet/
https://www.topola.fi/seura/lyk-vierasjoukkue-ohjeet/
 

SEURATKAA MAHDOLLISIA SAIRAUDEN OIREITA

Pääkaupunkiseudun epidemia on ollut hetken jo kiihtymisvaiheessa, joka tarkoittaa että virusta on enemmän liikkeellä kuin kesällä. Nykyinen altistumisen määritys 48 tuntia ennen oireiden alkamista. Ei kukaan tietenkään voi olla selvänäkijä ja tietää etukäteen millainen olo huomenna tai ylihuomenna on, mutta sillä hetkellä kun selkeitä oireita tulee, kannattaa toimia päättäväisesti, samoin kun jos saa positiivisen testituloksen. On hyvä muistaa, että valtaosa seuramme yhteisöstä on nuoria tai lapsia, jotka saattavat sairastaa koronan todella lieväoireisena ja joiden voi olla vaikea kuvata oireita tarkasti, saati sitten erottaa niitä kasvavan lapsen tavallisista vatsankipristelyistä ja väsymystiloista.
 

PIDETÄÄN AULA TURVALLISENA

Lopuksi, haluamme kiittää joukkueita ja heidän lähipiirejään ohjeiden mukaisesta toiminnasta harjoitusryhmien erillä pitämiseksi. Harjoituksissa pukuhuonesiirtymien ja salin ryhmän vaihtamisen käytäntöjä on noudatettu hyvin. Myöskin pelaajien lähipiiri on noudattanut laajalti suositusta “ottaa pelaajat vastaan” hallin ulkopuolella, LYK:n suojaisalla ja turvallisella sisäpihalla. Jatketaan samaan malliin, vaikka säät hieman kylmenevätkin. Tällöin pystymme pitämään LYK:n tilavan aulan turvallisena siirtymätilana pelaajille, joukkueiden henkilöstölle sekä otteluiden katsojille. Aulassa ei siis tulisi kenenkään, asianmukaisesti suojattuja buffet-työntekijöitä lukuunottamatta, oleskella pidempikestoisia (>15 min) aikoja.
 

TARKEMPAA TIETOA AIKUISTEN HARRASTERYHMIEN MAHDOLLISISTA RAJOITUKSISTA EI VIELÄ OLE

Moni on varmaan lukenut Suomen hallituksen tänään (15.10.2020) antamasta aluevalvontavirastojen päätöksenteon viitekehyksestä harrastuksille epidemian eri vaiheissa. Sisä- ja ulkoliikunnan sekä lasten/nuorten ja aikuisten harrastamisen eriyttäminen tuo toivottavasti myös lisää selkeyttä ohjeiden soveltamiseen meidän tyyppisessämme seurassa.

Ministerien puheenvuoroissa erityisesti korostettiin kaikissa vaiheissa korkeaa kynnystä minkään lasten ja nuorten harrastusten rajoittumiseen, mutta mainittiin sisätiloissa tapahtuva aikuisten ryhmäharrastaminen yhten.

Mikäli saamme aikuisryhmiemme toimintaan vaikuttavia rajoituksia tai ohjeita joko Etelä-Suomen aluevalvontavirastolta tai Suomen Koripalloliitolta, niin käymme ne heti läpi joukkueiden kanssa, tarvittaessa ToPoLan hallitusta konsultoiden.