28.1.2021 21:43
ToPoLa

Tiedote: Juniorijoukkueiden harjoittelu jatkuu sisällä maanantaina 1.2.2021 erityisjärjestelyin

ToPoLan juniorijoukkueiden harjoittelu jatkuu sisällä maanantaina 1.2.2021 erityisjärjestelyin

Helsingin kaupungin päätösten pohjalta pääsemme siirtämään ToPoLan juniorijoukkueiden harjoittelun myös sisälle maanantaista 1.2. alkaen, tietyin erityisjärjestelyin. Kaikki ottelutoiminta, myös harjoitusottelut, pysyy kuitenkin toistaiseksi keskeytettynä, kuten myös kaikki aikuisten toiminta.

Olemme seurana toteuttaneet turvallista mutta tarkoituksenmukaista sisäharjoittelua viime vuoden kesäkuusta marraskuuhun. Jatkamme näiden kokemusten pohjalta, huomioiden kuitenkin Helsingin kaupungin liikuntatoimen seurojen tilavarauksille 1.2-28.2.2021 välille asettamat erityisehdot.
 

Harjoitusryhmät ja -sisällöt

Maanantaista 1.2.2021 eteenpäin sisäharjoittelu aloitetaan kunkin joukkueen nykyisissä kiinteissä harjoitusryhmissä.

Kaupungin asettamat rajoitukset pelinomaisesta harjoittelusta ovat tällä hetkellä epäselvät. Tarkentavia tulkintoja koripallon osalta odottaessa ToPoLan sisäharjoittelu - sekä laji- että ominaisuusharjoittelu - aloitetaan kontaktit minimoivana yksilö- ja pienryhmäharjoitteluna.

Käytännössä linjaus tarkoittaa, että sisäharjoituksissa ei tehdä:

  • koko kentän pelejä (esim 4-4, 5-5) tai vastaavia koko kentän joukkueharjoitteita (3vs2 jatkuva jne)
  • pienryhmäharjoittelua tai leikkejä, jonka keskeinen sisältö on kamppailu (3v3,1v1 jne)

Harjoittelussa tehdään:

  • 1vs0 taitoharjoittelua
  • ominaisuusharjoittelua (fyysiset ja motoriset taidot)
  • pienryhmässä tai pareissa tapahtuvaa taitoharjoitteita tai leikkejä, joissa kontaktit ovat olemattomia tai aivan hetkittäisiä (esim. kontaktittomat pelit, ja leikit, 3vs0 kasi, jatkuvat pienryhmän heitto- ja muut tekniikkaharjoitteet)

Ulkotiloissa pelejä tai leikkejä voidaan pelata normaalisti.

Huom! Tilanne harjoitusten kontaktirajoitusten tulkinnan suhteen saattaa muuttua nopeastikin. Tulevista muutoksista emme tiedota koko seuraa, vaan jatkossa muutokset laitetaan toimeen ja tiedoksi valmentajien kautta.
 

Salivuorot

Tulemme varmistamaan, että kaikilla harjoitusryhmillä on riittävän väljät tilat harjoitusten mielekkääseen toteuttamiseen sekä salissa että LYK:n yläparvella. Useimpien joukkueiden harjoitusajat eivät muutu, mutta joidenkin joukkueiden harjoitusajat saatetaan siirtää aikuisjoukkueilta vapautuneisiin slotteihin. Toni Taipale tulee olemaan yhteydessä kyseisten joukkueiden valmentajiin.

Helmikuun viikonloppuina salit ovat auki vain rajatuissa, yhtenäisten ohjattujen harjoitusten muodostamissa jaksoissa. Seuran yleisiä, ohjaamattomia heittelyvuoroja ei järjestetä ja hallin muu käyttö on kielletty. Joukkueiden, jotka haluavat järjestää viikonloppuisin harjoituksia tulee olla yhteydessä Toniin pikaisesti.
 

Osallistujalistat ja tiedonantovelvollisuus

Jokaiseen ToPoLan harjoitukseen pitää ennakkoilmoittautua joukkueen valmentajan määrittämällä tavalla. Jokainen valmentaja on vastuussa, että jokaisesta harjoituksesta on saatavissa tarpeen mukaan nopeasti kirjallisessa muodossa - esim. MyClub printti tai Excel - tarkka osallistujalista.

Jokaisella seuran harjoituksiin osallistuneella, jolla on todettu koronavirustartunta, ja hän on osallistunut seuran tapahtumiin 48 tunnin aikana ennen oireiden alkamista (huom! ei testistä, vaan oireiden alkamisesta), on velvollisuus ilmoittaa positiivisesta testituloksesta joukkueen valmentajalle ja/tai seuran koronavastaavalle (Toni Taipale). Mikäli siihen on aihetta, seura luovuttaa mahdollisen altistumistapahtuman osallistujatiedot terveysviranomaisille ja ottaa välittömästi yhteyttä mahdollisesti altistuneisiin pyytäen kyseisiä henkilöitä siirtymään väliaikaiseen omaehtoiseen karanteeniin odottamaan terveysviranomaisten yhteydenottoa.
 

Toiminta LYK:llä ja muissa saleissa

Lauttasaaren yhteiskoululle ja muille saleille saapumisen ja sieltä lähtemisen osalta jatkamme syksyllä vakiintuneilla käytännöillä, seuraavin muistutuksin/tarkennuksin.

  1. Kaikki harjoituksen nouto- ja jättökohtaamiset tapahtuvat ulkona. Vain harjoitukseen osallistuvat saavat tulla sisälle LYK:lle, koskien myös salien välistä aulatilaa. Alle kouluikäisten kanssa voidaan tehdä eritysjärjestelyjä.
  2. Syksyllä toimiviksi osoittautuneita käytäntöjä ryhmien vaihtamiseen eri pukuhuoneita ja eri kulkureittejä käyttämällä jatketaan. Harjoitusryhmät eivät saa kohdata, eivätkä sekoittua.
  3. Ohjaajat ja 12 vuotta täyttäneet osallistujat käyttävät kasvomaskia, mikäli henkilöllä ei ole terveydellistä estettä kasvomaskin käyttämiselle. Kasvomaskin käyttöä edellytetään kaikissa muissa tilanteissa paitsi urheilusuoritusten aikana.
     

Yksilön päätösten kunnioittaminen

Harjoitustoiminta tällaisessa ympäristössä on vaativaa. Syksy kuitenkin osoitti, että me pystymme tällaisessa ympäristössä toimimaan, kiitos kaikkien seuratyössä eri tavoin mukana olevien joustavuuden ja perheiden ymmärtämisen,

Haluamme myös muistuttaa, että ketään ei tule tässä poikkeavassa tilanteessa pakottaa tai painostaa osallistumaan joukkueen toimintaan. Valinnan tulee olla yksilön itsensä tekemä. Jos osallistuminen ei tunnu oikealta, pyydämme sopimaan poissaolosta joukkueen valmentajalle ja/tai joukkueenjohtajien kanssa. Poissaolon ajalta maksujen ja muiden seuravelvollisuuksien osalta noudatamme kuitenkin seuran sääntöjä ja seuran hallituksen tekemiä kausimaksupäätöksiä.

Myöskin jokaisen omaa arviota hänen omasta terveydentilastaan sekä hänen lääkäreiltään tai terveysviranomaisiltaan saamia yksilöityjä päätöksiä tai ohjeita tulee kunnioittaa. Saatua karanteeni- ja eristysohjetta tulee noudattaa tarkasti. Joukkueiden valmentajilla tai joukkueenjohtajalla ei ole oikeutta lisätä ylimääräisiä varoaikoja esimerkiksi karanteenin tai eristyksen pituuteen. Jo sairastettu korona tai rokote ei vapauta ketään seuran koronaohjeiden noudattamisesta.
 

Lisätietoa

ToPoLan koronaohje: https://www.topola.fi/seura/korona-ohjeet/
Helsingin Kaupungin tiedote: https://www.hel.fi/uutiset/fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/alle-20-vuotiaiden-harrastustoiminta-alkaa?pd=v
 

--
Ystävällisin terveisin

Anni Saisto/Seurakoordinaattori
anni.saisto@topola.fi
045 848 2525

ja

Toni Taipale/Toiminnanjohtaja
toni.taipale@topola.fi
050 570 6055