4.12.2021 15:45
ToPoLa

TÄRKEÄ TIEDOTE: Koronapassia edellytetään kaikilta 16 vuotta täyttäneiltä ToPoLan harjoituksissa ja lisäksi yleisöltä otteluissa

Hei topolalainen!
 

Koronapassia edellytetään kaikilta 16 vuotta täyttäneiltä osallistujilta ToPoLan harjoituksissa ja muissa seuran organisoimissa sisäliikuntatiloissa tapahtuvissa harrastustapahtumissa, tietyin poikkeuksin, pois lukien ottelut, joille on oma ohjeistuksensa. Salivuorovarauksen tehneen joukkueen joukkueenjohtaja on vastuussa passin tarkastamisen organisoinnista, ellei seuran toimisto muuta ohjeista.

Ottelutapahtumissa koronapassi tarkastetaan vain yleisöltä. Passin tarkastamisesta on vastuussa ottelun järjestävä joukkue, joukkueenjohtajansa määrittämällä tavalla, ellei seuran toimisto muuta ohjeista. Otteluissa passia ei tarkasteta pelaajilta, valmentajilta, erotuomareilta, toimitsijoilta, eikä muilta ottelutapahtuman järjestämiseen sarjamääräyksissä mainituilta välttämättömiltä toimijoilta, koska ottelutapahtumat sarjatasosta riippumatta ollessaan yleisölle avoimia ovat yleisötilaisuuksia.
 

Passin edellyttäminen tässä laajuudessa perustuu Helsingin kaupungin sisäliikuntatiloille ja seurakumppaneilleen asettamaan koronapassivelvoitteeseen sekä Koripalloliiton ohjeeseen Aluehallintoviraston 2.12. yleisötilaisuuksia koskevan päätöksen soveltamisesta.

Toivomme ymmärrystä, kärsivällisyyttä ja hyväntahtoisuutta seuran työntekijöille ja vapaaehtoisille passien tarkastamisen yhteydessä.
 

Lisäohjeita ja tarkennuksia erikoistilanteisiin:

  • Passin tarkastuksen suorittaa seuran tai joukkueenjohtajan määrittämä, ensisijaisesti aikuinen henkilö ja hänen tulee ymmärtää yksityisyyden suojan perusteet.
  • Lauttasaaren yhteiskoulun ottelutapahtumissa passi tarkastetaan lähtökohtaisesti uuden ja vanhan salin välisessä aulassa ja muissa saleissa saliin ovella. Mikäli ennakkotarkastus ei ole resurssien puolesta mahdollista, passi voidaan tarkistaa salissa tai katsomossa kiertäen. Passi tulee tarkastaa LYK:llä myös aulaan lasiovien taakse pidemmäksi aikaa jääviltä katsojilta.
  • Seuran toimisto saattaa määrittää viikonloppuisin koronapassintarkastuksen kuuluvan buffetti-vastuussa olevalle joukkueelle.
  • Koronapassi tarkastetaan THL:n määrittämällä ‘Koronapassin lukija’ sovelluksella, joka on ladattavissa sovelluskaupoista sekä Android että iOS -käyttöjärjestelmille. Mikäli sovellus ei toimi, passin voi tarkistaa manuaalisesti.
  • EU:n koronapassijärjestelmään kuulumattomat koronatodistukset, jotka kuitenkin pohjautuvat EU:n komission myyntiluvan saaneeisiin rokotteisiin tai WHO:n hätäkäyttölistalleen hyväksymiin rokotuksiin. (esim. USA:n myöntämä koronatodistus) hyväksytään AVI:n 3.12. antaman väliaikaispäätöksen pohjalta ja tarkastetaan manuaalisesti.
  • Koronapassia ei tarkasteta ToPoLan, Suomen Koripalloliiton tai Lauttasaaren yhteiskoulun kanssa suoraan tai välillisesti työsuhteessa olevilta henkilöltä heidän ollessaan työtehtävissä.
  • Passi tarkastetaan buffetin henkilökunnalta, kuten myös ottelun videoijilta sekä muulta apuväeltä, jonka tehtävä ei liity sarjamääräyksiin.
  • Mikäli ottelutapahtuman 16 vuotta täyttäneitä pelaajia on katsomossa, lasketaan heidät yleisöksi, ja heidän tulee esittää koronapassit.
  • Alle 16-vuotiailta koronapassia ei tule kysyä. Epävarmoissa tilanteissa iän varmistamiseen kelpaa passin tai henkilöllisyystodistuksen ohella myös vanhemman tai muun luotettavan tahon, kuten valmentajan tai joukkueenjohtajan, todistus.
  • Henkilöllisyys tarkistetaan vain jos passin esittäneen henkilön henkilöllisyyden todenmukaisuudesta on varteenotettava epäilys. Passin tai henkilöllisyystodistuksen lisäksi henkilöllisyyden todentamiseen riittää myös seuran edustajien tunteman luotettavan tahon todistus.
  • Kerättyjä koronapassitietoja ei saa tietosuojasyistä tallentaa, eivätkä joukkueet saa pitää rekisteriä tarkistetuista passeista ja niiden tiedoista. Lähtökohtaisesti siis koronapassi tulisi tarkistaa joka tapahtumassa erikseen.
  • Epäselvissä tilanteissa passintarkastajan tulee välttää omien tulkintojen tekemistä ja ottaa yhteyttä tarkastustehtävän asettaneeseen joukkueenjohtajaan, seuran toiminnanjohtajaan (Toni Taipale 050-570 6055) tai seurakoordinaattoriin (Anni Saisto 045-848 2525)
  • Vierasjoukkueen joukkueenjohtajaa on tiedotettava yleisön koronapassivaatimuksesta viimeistään kaksi vuorokautta ennen tapahtumaa .
  • Väärennetyn tai toisen henkilön koronapassin esittäminen tai koronapassintarkastusvelvollisuuden törkeä ja tahallinen laiminlyöminen ovat seuran sääntöjen 8 § alaisia rikkomuksia ja saattavat johtaa kurinpitotoimiin tai seurasta erottamiseen.  

Koripalloliiton ohje
https://www.basket.fi/basket/uutiset/toimintaohjeet-suomen-koripalloliiton-ottelu-ja-harjoitustapahtumiin-kokoontumisrajoitusten-aikana/

Helsingin kaupungin päätös liikuntatiloista
https://www.hel.fi/uutiset/fi/kaupunginkanslia/koronapassi-kayttoon-yleisotilaisuuksissa-ja-asiakastiloissa

ToPoLan koronaohjeet
https://www.topola.fi/seura/korona-ohjeet/

ToPoLan säännöt
https://www.topola.fi/seura/saannot/
 

Kaikesta huolimatta, hyvää viikonloppua ja itsenäisyyspäivää!
 

--
Ystävällisin terveisin

Toni Taipale/Toiminnanjohtaja
toni.taipale@topola.fi
050 570 6055

ja

Anni Saisto/Seurakoordinaattori
anni.saisto@topola.fi
045 848 2525