5.6.2022 19:46
Pojat 2010 Kilpajoukkue

Harjoituspäiväkirja ja muuta asiaa kesälle 2022

Tiedä, älä luule

Kävimme poikien kanssa tiistaina läpi kuinka jatkossa yhä enemmän käymme keskeisiä asioita läpi harjoitusten yhteydessä pidettävien palaverien yhteydessä, vanhan liiton tapaan naamatusten. Korostimme pojille, että silloin kannattaa kuunnella, eikä häsätä omiaan. Samoin jos pelaaja on poissa harjoituksista, hänen tulee ensisijaisesti itse selvittää kavereilta tai valmentajilta mitä puhuttiin nk. Tiedä, älä luule -periaatteen mukaisesti.

Tällaista Urheilija 24/7 vastuunottoa kun vielä harjoitellaan niin ohessa kuitenkin vanhemmillekin tiedoksi mitä puhuttiin harjoituspäiväkirjasta.

Harjoituspäiväkirja
Yksi keskeinen asia tulevalle kesälle on harjoituspäiväkirja, tai ehkä tarkemmin liikuntapäiväkirja, seuraavilla ohjeilla

  • aloita pitäminen 6.6.2022
  • palauta 11.8.2022
  • A4 tai A5 kokoinen ruutuvihko
  • 5 saraketta per liikunta/urheilu: Milloin tein, kauanko tein, missä tein, mitä tein,miltä tuntui

esimerkki

to 23.6 / 14-15.30 / Pyrkkä / padel / tuntui kivalta, rystylyönti iskussa
pe 24.6. / 9-10.30 / Laru / kävely koiran kanssa Larun ympäri 10 km / koira väsyi, mä en
pe 24.6 / 15-16 / Kassari / teknikkaharjoitus 1 + pallonkäsittely 2 / Oli ihan kyrie irving handle tänään.

Tavoite on kirjata kaikki urheilu ja hengästyttävä tai tavoitteellinen liikunta. Jos on epävarma kannattaako kirjata, niin kirjaa.

Harjoitusohjelmat

Viimeisenä leiripäivänä 10.6. jaamme viittellliset harjoitusohjelmat, joiden avulla harjoituspäiväkirjaan saa monipuolisesti merkintöjä. Ohjelmat sisältävät fysiikka ja lajitekniikkaharjoituksia sekä viitteellisen viikkorytmityksen.

'Urheilija keksii keinot, turisti selitykset'

Jotkut kysyivät, että mitä sitten kun on perheen kanssa lomalla tai ulkomalla. No, nuohan ovat parhaita paikkoja harjoitella. Espanjaanhan ja Portugaliin ne suomalaiset yleisurheiljatkin lähtevät treenaamaan! Mökillä myös voi tehdä valtavasti erilaisia asioita. Iskä ja/tai äiskän voi ottaa myös treenikaveriksi! Suurin rajoite onkin viitseliäisyyden tai mielikuvituksen puute. Urheilija keksii keinot, turisti selitykset.

Lisääntynyt liikuntamäärä pitäisi näkyä syksyn fysiikkatesteissä

Lisääntyneiden liikuntamäärien ja kohonneen laadun pitäisi sitten näkyä syksyn fysiikkatesteissä.

Tähän liittyen, tiistain fysiikka ja antropometriatesteissä todistimme taas tulosnousua. Piip-testin mediaani on nyt 77. Testeihin osallistui 24 pelaajaa ja meillä on nyt 13 pelaajaa, jotka ovat ylittäneet piip-testissä 86 rajan (10 minuuttia) viimeisen puolen vuoden aikana. Historiatietojen valossa tällainen 10 min plus taso tarvitaan ensi vuoden kilpapolun harjoitusmäärien pohjalle.