11.9.2021 12:08
Pojat 2010 Kilpajoukkue

Palautushedelmä ottelutapahtuman jälkeen

Jatkossa ottelutapahtumassa jokaisella pelaajalla pitää olla mukana laukussa palautushedelmä, joka syödään ottelun jälkeisen cooldownin aikana.

Miksi? Ottelutapahtumat siirtymisineen ja alkuverryttelyineen ovat väistämättä pitkiä ja ateriaväli kasvaa herkästi liian pitkäksi. Palautushedelmällä elimistö saa heti jotain, jonka avulla palautumisprosessi lähtee käyntiin. Palautuminen raskaasta liikuntasuorituksesta ei ole passiivinen tapahtuma. Kudosten korjaantuminen ja uudistuminen sekä nestetasapainon ja energiavarastojen täydentäminen mahdollisimman nopeasti toteutuvat parhaiten oikealla nesteytyksellä ja ruokavaliolla.

Hedelmä on maukas, terveellinen, nopeasti vaikuttava ja logistisesti helppo. Raskaan pelitapahtuman jälkeen hedelmä ei ole myöskään liian täyttävä, joten ei varmasti vaikuta pääaterian ruokahaluun.

Banaani on noussut vuosien varrella kansan suosikiksi ja onpa kaupoista saatavissa sille oma säilytyskotelokin (kts. kuva). Muutkin hedelmät käyvät ja purkkimuotoiset hedelmä/kauravälipalajuomat/smoothiet ajavat saman asiaan. Teini-ikäisten tavoitteellisten junioriurheilijoiden näette juovan otteluiden jälkeen purkkiproteiinijuomia. Niissä saattaa olla paljon piilosokereita, mutta parempi sellainenkin on kuin ei yhtään mitään.

Palautushedelmää toki suositellaan mukaan myös harjoituksiin, erityisesti niille, joilla on pidempi kotimatka ja/tai ruokaa ei ole heti harjoituksen jälkeen saatavissa.

NIKSIPALSTA

Palautushedelmä
https://topola.myclub.fi/flow/notifications/128490

Ruokailut ennen treenejä
https://topola.myclub.fi/flow/notifications/125989

Ravintoluento
https://topola.myclub.fi/flow/notifications/105670

Pukeutuminen
https://topola.myclub.fi/flow/notifications/106353

Kodin oheisharjoitteluvälineet - osa 1
https://topola.myclub.fi/flow/notifications/120333